Hoofdinhoud

Carnaval of weekendje weg? Keuzestress! 

Blog
Carnaval of weekendje weg? Keuzestress! 

Sinds 2 jaar zijn we een oude boerderij aan het verbouwen. Iedereen die verbouwd heeft een idee wat dit inhoud en weet dat dit niet alleen leuk, maar ook zwaar is. Daarnaast is bij de start van de verbouwing ook onze dochter geboren. Het perfecte plaatje zeg maar ;). Vandaar dat we afgelopen jaar besloten hebben om geen carnaval te vieren, maar deze tijd juist aan elkaar te besteden. Dit klinkt als een hele makkelijke beslissing, maar dat is het zeker niet.

Sinds 2 jaar zijn we een oude boerderij aan het verbouwen. Iedereen die verbouwd heeft een idee wat dit inhoud en weet dat dit niet alleen leuk, maar ook zwaar is. Daarnaast is bij de start van de verbouwing ook onze dochter geboren. Het perfecte plaatje zeg maar ;). Vandaar dat we afgelopen jaar besloten hebben om geen carnaval te vieren, maar deze tijd juist aan elkaar te besteden. Dit klinkt als een hele makkelijke beslissing, maar dat is het zeker niet.

 

Mijn hoofd maakte overuren toen dit idee in mijn hoofd opkwam. Allereerst is het uiteraard jaloersmakend als mijn vrienden plezier hebben zonder mij! Ik heb nog nooit carnaval overgeslagen!  De volgende vraag die in me opkwam was: “Wat zullen anderen hiervan vinden?” Genoeg stof om bij stil te staan en dit zorgde ervoor dat het geen makkelijke beslissing werd. Ga maar eens bij jezelf na hoe vaak we beslissingen maken terwijl we rekening houden met wat anderen vinden. En dan zijn we ook nog eens goed in het invullen van wat anderen zullen denken! Lekker helpend in het maken van een keuze…

 

Dus wat moest ik nu doen? Mijn hoofd vond van alles en maakte wellicht dingen ook groter dan ze daadwerkelijk zijn. Ik bedacht me dat het goed is om mezelf de volgende vraag te stellen: “Welke keuze zou je maken wanneer iedereen om je heen geen mening zou hebben?” Dat klinkt wellicht een beetje raar, maar deze vraagt helpt je om beter bij je eigen waarden en gevoel te komen en de keuze te maken die voor jou op dat moment belangrijk is. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik heel graag samen met mijn partner en kind weg wilde. Door mezelf bovenstaande vraag te stellen kon ik kiezen voor wat IK wilde en heb ik dus een weekend weg geboekt.

 

Hierop volgend heb ik mijn vrienden verteld dat ik ervoor gekozen had om een weekend weg te gaan. Dit vonden zij uiteraard jammer, maar er was voldoende begrip voor mijn keuze. Dat viel dus reuze mee! Ik ben er achter gekomen dat mensen het ook prettig vinden dat ik de keuze voor mezelf maakte en daar eerlijk over kon zijn. Hierdoor ben ik me bewust geworden dat deze keuzes vaker aangemoedigd mogen worden en dat dit nog niet vanzelfsprekend is. Dit is een mooie bewustwording waar ik nu zelf meer focus op leg.

 

Stel jezelf eens bovenstaande vraag! Ga eens na welke gedachten je hebt en bepaal voor jezelf of je naar deze gedachten wilt luisteren of je dat ook een andere keuze kunt maken. Ben je daarnaast bewust hoeveel je invult voor een ander, weet dat dit vaak niet waar is en dat dit iets is dat je niet kunt controleren. Wanneer je dit doet, zal dit je helpen om dichter bij jezelf te blijven in de keuzes die je maakt.

 

Wil jij hier stappen in maken en vanuit jouw waarden en gevoel keuzes maken? Ik help je daar graag bij!

 

Pure, fijne persoonlijkheid

"Marianne is een pure, fijne persoonlijkheid waar je goed met je verhaal terecht kan. What you see is what you get, lekker vlot en down to earth. Ze dringt middels haar vragen en werkvormen goed tot je door als mens, als partner en als professional in je vak. Heb een zeer waardevolle training bij haar mogen volgen! Dank daarvoor Marianne!"

Christiane Bok * HR Expert * CSU
Het juiste perspectief

"Op het moment dat het op mijn werk niet helemaal goed met me ging ben ik voor coaching naar Marianne gegaan. Marianne heeft mij geholpen om de dingen in het juiste perspectief te zien. Ze heeft een nuchtere, maar heldere kijk op mensen en doorziet snel wat het probleem is. Ook heeft ze de gave om je 100% te laten zijn wie je bent en je toch wat dingen aan te laten passen waardoor situaties makkelijker worden op je werk (en privé)."

Barbara * marketing en communicatie
Rust in mijn hoofd

"Marianne is heel erg relaxt en ze staat echt open voor de deelnemers. Tevens vind ik dat ze heel goed en snel de vinger op de zere plek kan leggen en daar ook meteen ‘oplossingen’ voor heeft. Dat vind ik heel knap. 

De training heeft mij echt geholpen om meer rust te creëren in mijn hoofd en daardoor ook beter de keuzes te maken die mij als mens helpen zowel op mijn werk als in mijn privé situatie."

Kim * Directiesecretaresse
Uit je comfortzone

"Je zit in een groep gelijkgestemden die vanuit verschillende invalshoeken kijken naar een probleem. Dit is heel inzichtelijk. Het haalt je even uit de waan van de dag en daagt je uit om even een stap terug te nemen en kritisch na te denken hoe je zaken aanpakt. Waar heb je invloed op en waar heb je geen invloed op? Het brengt rust met zich mee en het daagt je uit om uit je comfortzone te stappen. Ik heb er enorm veel aan gehad en blijf mezelf uitdagen!"

Linda
Één van de beste trainers

" Deze training geeft inzichten, energie en handvatten om verder te gaan en te groeien als persoon. 

 

Marianne is een geweldige open vrouw, luistert goed en zorgt voor een goede vertrouwde sfeer in de groep. Één van de beste trainers die ik meegemaakt heb."

Iris * Rayonmanager