Hoofdinhoud

Gezamenlijk inspirerend doel

Blog
Gezamenlijk inspirerend doel

Elk jaar beklimmen ontzettend veel mensen tijdens het evenement de Alpe D’Huzes de Franse berg Alpe d’Huez. Dit doen en kunnen ze, omdat ze een inspirerend doel hebben met z’n allen. Mensen WILLEN dus geïnspireerd worden door een visie in het bedrijf en door het doel waar ze met het gehele team naartoe werken. Ondanks dat we in ons leven vaak genoeg het thema ‘doelen stellen’ voorbij zien komen, blijkt het lastig om hier op een goede manier vorm aan te geven. Daarnaast worden doelen vaak bepaald door een leidinggevende waarbij het aandeel van de teamleden vergeten wordt.

Elk jaar beklimmen ontzettend veel mensen tijdens het evenement de Alpe D’Huzes de Franse berg Alpe d’Huez. Dit doen en kunnen ze, omdat ze een inspirerend doel hebben met z’n allen. Mensen WILLEN dus geïnspireerd worden door een visie in het bedrijf en door het doel waar ze met het gehele team naartoe werken. Ondanks dat we in ons leven vaak genoeg het thema ‘doelen stellen’ voorbij zien komen, blijkt het lastig om hier op een goede manier vorm aan te geven. Daarnaast worden doelen vaak bepaald door een leidinggevende waarbij het aandeel van de teamleden vergeten wordt.

 

Gewoon doen wat je denkt dat goed is en niet echt weten wat jouw aandeel voor effect heeft binnen het team of het bedrijf? Dit is wat veelal gebeurt binnen teams. Er wordt niet gewerkt vanuit een duidelijke visie en met een duidelijk doel. Hierdoor kan het zijn dat het team niet fijn samenwerkt, de communicatie stroef verloopt en iedereen dus zijn eigen ding aan het doen is. Dit wil niet zeggen dat mensen zich niet voor de volle 100% inzetten. Iedereen doet wat hij denkt dat goed is en zorgt ervoor dat die taken afgerond zijn. Duidelijke afspraken en richtlijnen zijn er alleen niet gemaakt.

 

We kunnen dit vergelijken met een voetbalteam dat het veld oploopt en niet weet hoe er gespeeld moet gaan worden. Iedereen heeft zijn eigen taken gekregen, maar de totale visie van het spel is niet neergelegd. Je kunt je wellicht voorstellen dat dit tijdens de wedstrijd tot onduidelijkheden kan leiden. Wanneer er onduidelijkheden zijn en het spel loopt niet zoals gehoopt dan kan dit overgaan in slechte communicatie, minder goed voetbal, minder plezier en minder succes!

 

Door met elkaar stil te staan bij het doel voor de komende tijd en de afspraken die hierbij horen, worden teamleden geïnspireerd. Hierbij kan gedacht worden aan afspraken maken over communicatie, hoe we als teamleden omgaan met elkaar en hoe we als team de weg richting het doel willen bewandelen. Wanneer dit op een juiste manier gedaan wordt dan vergroot dit het eigenaarschap van de teamleden, geeft veel inzichten en vergroot de teamcohesie. Op deze manier is er ook meer ruimte om elkaar aan te spreken op gemaakte afspraken of juist waardering naar elkaar uit te spreken.

 

Behoefte aan hulp om een visie en teamdoelen te formuleren? Ik draag graag bij aan het creëren van inspirerende teams.

Pure, fijne persoonlijkheid

Marianne is een pure, fijne persoonlijkheid waar je goed met je verhaal terecht kan. What you see is what you get, lekker vlot en down to earth. Ze dringt middels haar vragen en werkvormen goed tot je door als mens, als partner, als kind, als professional in je vak. Heb een zeer waardevolle training bij haar mogen volgen! Dank daarvoor Marianne!  

Christiane Bok * HR Expert * CSU
In het juiste perspectief

Op het moment dat het op mijn werk niet helemaal goed met me ging ben ik voor coaching naar Marianne gegaan. Soms heb je het even nodig dat iemand je helpt de dingen in het juiste perspectief te zien. Marianne is daarvoor de juiste persoon. Ze heeft een nuchtere, maar heldere kijk op mensen en doorziet snel wat het probleem is. Ook heeft ze de gave om je 100% te laten zijn wie je bent en je toch wat dingen aan te laten passen waardoor situaties makkelijker worden op je werk (en privé). 

 

Ik was bij Marianne aan het juiste adres. Ze laat je je eigen valkuilen inzien en aanpakken. Je krijgt eenvoudige oefeningen die je hierbij écht helpen. Je hoeft jezelf niet te veranderen, maar je leert jezelf beter kennen waardoor je anders naar dingen gaat kijken. Hierdoor wordt het makkelijker om met je valkuilen om te gaan. Een van de vele, maar voor mij een belangrijke les was 'nee leren zeggen'. En daar heb ik tot op de dag van vandaag profijt van!

Barbara * marketing en communicatie
Mentale stap

Een citaat van mijn trainer over mij: “Ik heb nog nooit iemand zo’n grote mentale stap zien maken”. Dankzij Marianne dus. 

Steven Nonnekes * Zwemmer
Slagvaardig in een veilige sfeer

Via mijn werk heb ik de training Persoonlijke Effectiviteit gevolgd bij Marianne.

Veel onderwerpen die effectief werken in de weg kunnen zitten, zijn voorbij gekomen en we hebben allemaal bruikbare tools meegekregen om hier mee om te gaan. Buiten dat dit de productiviteit op je werk ten goede komt, heb je er ook in je privéleven veel aan. Nee leren zeggen bijvoorbeeld, of niet-helpende automatische gedachten in de kiem smoren.

 

Wat Marianne zo goed maakt?

Allereerst zijn haar trainingen interactief en actief. Ze vertelt je niet hoe je moet doen of denken, maar laat je dat via oefeningen en gesprekken met groepsgenoten zelf uitvinden. 

Bovendien is Marianne als persoon erg open en eerlijk. Ook durft ze zich kwetsbaar op te stellen. Regelmatig vertelde ze over haar eigen levenslessen, uitdagingen en onzekerheden. Dit creëert niet alleen een open en veilige sfeer, het is op zichzelf ook leerzaam. Daarbij ondersteunt ze de boodschap dat niets of niemand perfect is en dat dat mag. Het maakt alles wat ze doet en zegt geloofwaardiger en daarmee waardevoller.

Fleur * Tenderspecialist content * CSU
Gegroeid in mijn functie!

"Bij Marianne een training gevolgd.Een inspirerende en leerzame training waarin Marianne op een goeie en fijne manier inzicht geeft wat je persoonlijke kwaliteiten zijn en waar je nog kunt groeien.
Na deze training ben ik gegroeid in mijn functie. Dit komt mede doordat ik nog vaak oefeningen die we gedaan hebben herhaal voor mezelf, bij beslissingen die ik maak in werk en privé! Kortom door deze training van Marianne heb ik echt stappen kunnen maken!“

Annette * Kwaliteitscontroleur