Hoofdinhoud

Kiezen voor jezelf ipv keuzes maken voor anderen

Blog
Kiezen voor jezelf ipv keuzes maken voor anderen

Al 2 jaar zijn we een oude boerderij aan het verbouwen. Iedereen die verbouwd heeft een idee wat dit inhoud en weet dat dit niet alleen leuk, maar ook zwaar is. Daarnaast is bij de start van de verbouwing ook onze dochter geboren. Het perfecte plaatje zeg maar ;). Vandaar dat we dit jaar besloten hebben om geen carnaval te gaan vieren, maar deze tijd juist aan elkaar te besteden. Dit klinkt als een hele makkelijke beslissing, maar dat is het zeker niet.

Al 2 jaar zijn we een oude boerderij aan het verbouwen. Iedereen die verbouwd heeft een idee wat dit inhoud en weet dat dit niet alleen leuk, maar ook zwaar is. Daarnaast is bij de start van de verbouwing ook onze dochter geboren. Het perfecte plaatje zeg maar ;). Vandaar dat we dit jaar besloten hebben om geen carnaval te gaan vieren, maar deze tijd juist aan elkaar te besteden. Dit klinkt als een hele makkelijke beslissing, maar dat is het zeker niet.

 

Mijn hoofd maakte overuren toen dit idee in mijn hoofd opkwam. Ik kan Carnaval toch niet missen en wat zullen anderen hiervan vinden? Daarnaast is het uiteraard jaloersmakend als mijn vrienden plezier hebben zonder mij! Genoeg stof om bij stil te staan en dit zorgde ervoor dat het geen makkelijke beslissing was. Ga maar eens bij jezelf na hoe vaak we beslissingen maken en hierbij rekening houden met wat anderen vinden. En dan zijn we ook nog goed in het invullen van wat anderen denken. Dat helpt ook goed om je keuze te maken ;).

 

Dus wat moest ik nu doen? Ik denk dat het goed is om jezelf de volgende vraag te stellen: “Welke keuze zou je maken wanneer iedereen om je heen geen mening zou hebben?” Dat klinkt wellicht een beetje raar, maar deze vraagt helpt je om beter bij je eigen waarden en gevoel te komen en de keuze te maken die voor jou op dit moment belangrijk is. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik heel graag samen met mijn partner en kind wegwilde, maar dat mijn hoofd hier van alles van vond en wellicht ook dingen groter maakte dan ze werkelijk zijn. Door mezelf deze vraag te stellen kon ik kiezen voor wat IK wilde en heb ik dus een weekend weg geboekt.

 

Toen ik mensen om mij heen vertelde dat we een weekend weg gaan, vonden mensen dit jammer, maar begrepen ze het wel. Jammer, omdat ze het leuk en gezellig vinden als we er bij zijn. Ze begrepen alleen wel dat we deze beslissing zouden maken. Dat viel dus reuze mee! Ben jezelf dus bewust van je gedachten en ga voor jezelf na of je naar deze gedachten wilt luisteren of je dat ook bewust een andere keuze kan maken. Ben je daarnaast bewust van hoeveel we invullen voor een ander, weet dat dit vaak niet waar is en dat dit iets is dat we niet kunnen controleren. Schrijf voor jezelf maar eens op wat je allemaal in je leven moet. Uiteraard moet je eten en moet je slapen, maar wat zijn nu dingen waar je niet van jezelf vanaf mag wijken? Dit kan best wel een lange lijst worden en dit zijn allemaal regeltjes die we als mens hebben. Het kan raadzaam zijn om te kijken of je met een paar regels flexibeler om kan gaan. Dit kan heel veel lucht geven in het dagelijks leven!

 

Wil je zelf ook meer keuzes maken vanuit jouw eigen waarden en je eigen gevoel en heb je hier hulp bij nodig, laat het me weten.

Pure, fijne persoonlijkheid

"Marianne is een pure, fijne persoonlijkheid waar je goed met je verhaal terecht kan. What you see is what you get, lekker vlot en down to earth. Ze dringt middels haar vragen en werkvormen goed tot je door als mens, als partner en als professional in je vak. Heb een zeer waardevolle training bij haar mogen volgen! Dank daarvoor Marianne!"

Christiane Bok * HR Expert * CSU
Het juiste perspectief

"Op het moment dat het op mijn werk niet helemaal goed met me ging ben ik voor coaching naar Marianne gegaan. Marianne heeft mij geholpen om de dingen in het juiste perspectief te zien. Ze heeft een nuchtere, maar heldere kijk op mensen en doorziet snel wat het probleem is. Ook heeft ze de gave om je 100% te laten zijn wie je bent en je toch wat dingen aan te laten passen waardoor situaties makkelijker worden op je werk (en privé)."

Barbara * marketing en communicatie
Rust in mijn hoofd

"Marianne is heel erg relaxt en ze staat echt open voor de deelnemers. Tevens vind ik dat ze heel goed en snel de vinger op de zere plek kan leggen en daar ook meteen ‘oplossingen’ voor heeft. Dat vind ik heel knap. 

De training heeft mij echt geholpen om meer rust te creëren in mijn hoofd en daardoor ook beter de keuzes te maken die mij als mens helpen zowel op mijn werk als in mijn privé situatie."

Kim * Directiesecretaresse
Uit je comfortzone

"Je zit in een groep gelijkgestemden die vanuit verschillende invalshoeken kijken naar een probleem. Dit is heel inzichtelijk. Het haalt je even uit de waan van de dag en daagt je uit om even een stap terug te nemen en kritisch na te denken hoe je zaken aanpakt. Waar heb je invloed op en waar heb je geen invloed op? Het brengt rust met zich mee en het daagt je uit om uit je comfortzone te stappen. Ik heb er enorm veel aan gehad en blijf mezelf uitdagen!"

Linda
Één van de beste trainers

" Deze training geeft inzichten, energie en handvatten om verder te gaan en te groeien als persoon. 

 

Marianne is een geweldige open vrouw, luistert goed en zorgt voor een goede vertrouwde sfeer in de groep. Één van de beste trainers die ik meegemaakt heb."

Iris * Rayonmanager