Hoofdinhoud

Voornemen voor 2020: geen omzettarget maar een kilometertarget!

Blog
Voornemen voor 2020: geen omzettarget maar een kilometertarget!

Het nieuwe jaar begint bijna en dan is iedereen weer druk in de weer met voornemens. Je kunt er van vinden wat je wilt, maar ik vind het altijd waardevol om even stil te staan bij wat ik komend jaar anders wil gaan doen.

Het nieuwe jaar begint bijna en dan is iedereen weer druk in de weer met voornemens. Je kunt er van vinden wat je wilt, maar ik vind het altijd waardevol om even stil te staan bij wat ik komend jaar anders wil gaan doen.

 

De afgelopen jaren is het op zakelijk en privévlak erg druk geweest. Privé zijn we nog altijd druk met de verbouwing van ons toekomstige droomhuis. Echter, jarenlang verbouwen is zwaar. Als dan ook nog je bedrijf erg goed loopt, is het extra belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf en je gezin te creëren.

 

Vandaar dat ik afgelopen jaar een belangrijke beslissing voor mezelf en mijn gezin heb gemaakt. In 2019 heeft mijn focus niet zozeer gelegen op meer omzet creëren, maar vooral op minder kilometers maken en de opdrachten eruit pikken waar ik energie van krijg! Ik merkte dat veel van mijn werkzaamheden niet binnen een straal van 30 kilometer lagen en dit resulteerde in vroeg van huis en redelijk laat weer thuis. Los van het feit dat dit energie kost, had het ook impact op het thuisfront. Ik moest mijn dochter erg vroeg naar de opvang brengen en was daardoor gehaast in de ochtend. En als ik dan thuis kwam dan was het eten, nog even snel spelen en dan mocht ze weer richting bed. Kwam ik dan rustig thuis? Nee, vaak was ik dan in mijn hoofd nog met werk bezig en kon ik niet mijn focus écht aan mijn dochter of partner geven.

 

Ik had dus besloten om vooral nog opdrachten aan te nemen waar ik energie van krijg en waarbij de uitvoering van deze werkzaamheden in de regio lag. Het resultaat: Ik kon rustig opstaan met mijn dochter en haar rond half 9 naar de opvang brengen, om vervolgens rustig door te rijden naar mijn eerste opdracht. Daarnaast kwam ik veel relaxter thuis en kon ik de partner en de moeder zijn die ik graag wil zijn. Het resultaat is dat ik veel minder kilometers heb gemaakt en uiteindelijk een veel hogere omzet heb behaald! Uiteindelijk dus een win-win situatie .

 

In 2020 wil ik dit verder doortrekken. De werkzaamheden in de regio zijn al uitgebreid, maar wat mij betreft kan dit nog veel meer. Er liggen in mijn regio nog zoveel kansen op het gebied van het vergroten van werkplezier, persoonlijke effectiviteit en mentale weerbaarheid. Mijn missie voor 2020 is nog meer mensen leren om regie te pakken over hun eigen werkplezier. 

 

Zijn voornemens dan onzin? Naar mijn idee niet. Ze geven een richting. Ik ben deze weg ingeslagen in 2019 en ik ga hier mee door!  

 

Ik wens iedereen in mijn netwerk een liefdevol en gezond 2020 waarbij wat mij betreft de focus mag liggen op liever voor jezelf zijn en keuzes maken waar je zelf achter staat.  

Pure, fijne persoonlijkheid

Marianne is een pure, fijne persoonlijkheid waar je goed met je verhaal terecht kan. What you see is what you get, lekker vlot en down to earth. Ze dringt middels haar vragen en werkvormen goed tot je door als mens, als partner, als kind, als professional in je vak. Heb een zeer waardevolle training bij haar mogen volgen! Dank daarvoor Marianne!  

Christiane Bok * HR Expert * CSU
In het juiste perspectief

Op het moment dat het op mijn werk niet helemaal goed met me ging ben ik voor coaching naar Marianne gegaan. Soms heb je het even nodig dat iemand je helpt de dingen in het juiste perspectief te zien. Marianne is daarvoor de juiste persoon. Ze heeft een nuchtere, maar heldere kijk op mensen en doorziet snel wat het probleem is. Ook heeft ze de gave om je 100% te laten zijn wie je bent en je toch wat dingen aan te laten passen waardoor situaties makkelijker worden op je werk (en privé). 

 

Ik was bij Marianne aan het juiste adres. Ze laat je je eigen valkuilen inzien en aanpakken. Je krijgt eenvoudige oefeningen die je hierbij écht helpen. Je hoeft jezelf niet te veranderen, maar je leert jezelf beter kennen waardoor je anders naar dingen gaat kijken. Hierdoor wordt het makkelijker om met je valkuilen om te gaan. Een van de vele, maar voor mij een belangrijke les was 'nee leren zeggen'. En daar heb ik tot op de dag van vandaag profijt van!

Barbara * marketing en communicatie
Mentale stap

Een citaat van mijn trainer over mij: “Ik heb nog nooit iemand zo’n grote mentale stap zien maken”. Dankzij Marianne dus. 

Steven Nonnekes * Zwemmer
Slagvaardig in een veilige sfeer

Via mijn werk heb ik de training Persoonlijke Effectiviteit gevolgd bij Marianne.

Veel onderwerpen die effectief werken in de weg kunnen zitten, zijn voorbij gekomen en we hebben allemaal bruikbare tools meegekregen om hier mee om te gaan. Buiten dat dit de productiviteit op je werk ten goede komt, heb je er ook in je privéleven veel aan. Nee leren zeggen bijvoorbeeld, of niet-helpende automatische gedachten in de kiem smoren.

 

Wat Marianne zo goed maakt?

Allereerst zijn haar trainingen interactief en actief. Ze vertelt je niet hoe je moet doen of denken, maar laat je dat via oefeningen en gesprekken met groepsgenoten zelf uitvinden. 

Bovendien is Marianne als persoon erg open en eerlijk. Ook durft ze zich kwetsbaar op te stellen. Regelmatig vertelde ze over haar eigen levenslessen, uitdagingen en onzekerheden. Dit creëert niet alleen een open en veilige sfeer, het is op zichzelf ook leerzaam. Daarbij ondersteunt ze de boodschap dat niets of niemand perfect is en dat dat mag. Het maakt alles wat ze doet en zegt geloofwaardiger en daarmee waardevoller.

Fleur * Tenderspecialist content * CSU
Gegroeid in mijn functie!

"Bij Marianne een training gevolgd.Een inspirerende en leerzame training waarin Marianne op een goeie en fijne manier inzicht geeft wat je persoonlijke kwaliteiten zijn en waar je nog kunt groeien.
Na deze training ben ik gegroeid in mijn functie. Dit komt mede doordat ik nog vaak oefeningen die we gedaan hebben herhaal voor mezelf, bij beslissingen die ik maak in werk en privé! Kortom door deze training van Marianne heb ik echt stappen kunnen maken!“

Annette * Kwaliteitscontroleur