Hoofdinhoud

Wat brengt deze onzekere periode mij?

Blog
Wat brengt deze onzekere periode mij?

Allemaal zitten we in een turbulente en onzekere periode. Het virus zorgt voor een overbelasting van het zorgsysteem, in supermarkten en heel Nederland is massaal aan het tuinieren en klussen gegaan. We moeten zo veel mogelijk binnen blijven, sociaal contact vermijden en de kinderen zijn weer thuis. Er moet gepuzzeld worden qua werk om de kinderen te kunnen opvangen en sommige mensen zitten thuis zonder werk.

Allemaal zitten we in een turbulente en onzekere periode. Het virus zorgt voor een overbelasting van het zorgsysteem, in supermarkten en heel Nederland is massaal aan het tuinieren en klussen gegaan. We moeten zo veel mogelijk binnen blijven, sociaal contact vermijden en de kinderen zijn weer thuis. Er moet gepuzzeld worden qua werk om de kinderen te kunnen opvangen en sommige mensen zitten thuis zonder werk.

 

Dit laatste is ook bij mij het geval. Mijn opdrachten in groepen en teams worden, geheel begrijpelijk, voorlopig afgezegd en soms betekent dit ook dat deze tot de zomer niet door zullen gaan. Daarnaast is mijn dochter uiteraard thuis, omdat de opvang dicht is. Dit betekent dat ik op dit moment fulltime voor haar zorg. Hier keek ik eerlijk gezegd best wel een beetje tegenop. Werk is voor mij een uitlaadklep, een energiegever en brengt mijn leven in balans. Ik zie mooie acties ontstaan o.a. voor de steun van ouderen, de zorg en de getroffen ondernemers. Helaas zijn mogelijkheden beperkt, omdat mijn dochter van drie heel de week thuis is en merk ik dus dat mijn balans tussen werk en privé even zoek is.   

 

Toch brengt deze periode mij heel erg veel en dat is iets wat ik graag met jullie wil delen. Ik merk dat ik in deze periode een veel rustigere moeder ben voor mijn dochter. Er is geen haast, niks moet en er kan veel. Ik hoef namelijk niet op tijd ergens te zijn, de was hoeft bijvoorbeeld niet perse vandaag gedaan te worden en ik heb dus alle tijd om voor haar klaar te staan en van haar te genieten. Wat dit brengt is een erg aangename energie thuis! Ik merk dat ik meer op de kleine dingen let, meer mijn focus in het nu heb en minder haast heb dan voorheen.

 

Veel van wat er op dit moment in de wereld gebeurt ligt buiten onze controle. Er is een pandemie die effect heeft op mijn werk, zelfs op de gehele wereldeconomie, maar het allerbelangrijkste: de gezondheid van mensen. Veel mensen zullen getroffen worden en ik hoop dan ook dat we hier als mens samen sterker uit gaan komen. Heel mooi om te zien dat we met z’n allen ook focussen op datgene waar we wél controle over hebben. Er wordt massaal gereageerd op oproepen voor mondkappen, oud-verpleegkundigen zetten zich weer in de zorg, er worden geweldig mooie acties bedacht voor lokale ondernemers en mensen worden creatief in het toch kunnen leveren van hun producten binnen de kaders die er nu zijn. Er is meer een gevoel van samen en we zorgen goed voor elkaar! We letten extra op de ouderen en kwetsbaren. Klaar staan voor elkaar! Laten we dat gevoel ook na deze crisis vast blijven houden! Want dit is het positieve dat we samen uit deze crisis kunnen halen.

 

Zodra ik meer vrijheid in handelen heb en de opvang weer open is, wil ik mijn expertise inzetten om mensen te helpen met (mentale) hulpvragen. Merk je dat deze periode voor je zwaar is (de onzekerheid, de drukte op het werk, door financiële problemen of blijven presteren in deze topsportsituatie ) en wil je hier over sparren? Let me know!

 

 

Pure, fijne persoonlijkheid

"Marianne is een pure, fijne persoonlijkheid waar je goed met je verhaal terecht kan. What you see is what you get, lekker vlot en down to earth. Ze dringt middels haar vragen en werkvormen goed tot je door als mens, als partner en als professional in je vak. Heb een zeer waardevolle training bij haar mogen volgen! Dank daarvoor Marianne!"

Christiane Bok * HR Expert * CSU
Het juiste perspectief

"Op het moment dat het op mijn werk niet helemaal goed met me ging ben ik voor coaching naar Marianne gegaan. Marianne heeft mij geholpen om de dingen in het juiste perspectief te zien. Ze heeft een nuchtere, maar heldere kijk op mensen en doorziet snel wat het probleem is. Ook heeft ze de gave om je 100% te laten zijn wie je bent en je toch wat dingen aan te laten passen waardoor situaties makkelijker worden op je werk (en privé)."

Barbara * marketing en communicatie
Rust in mijn hoofd

"Marianne is heel erg relaxt en ze staat echt open voor de deelnemers. Tevens vind ik dat ze heel goed en snel de vinger op de zere plek kan leggen en daar ook meteen ‘oplossingen’ voor heeft. Dat vind ik heel knap. 

De training heeft mij echt geholpen om meer rust te creëren in mijn hoofd en daardoor ook beter de keuzes te maken die mij als mens helpen zowel op mijn werk als in mijn privé situatie."

Kim * Directiesecretaresse
Uit je comfortzone

"Je zit in een groep gelijkgestemden die vanuit verschillende invalshoeken kijken naar een probleem. Dit is heel inzichtelijk. Het haalt je even uit de waan van de dag en daagt je uit om even een stap terug te nemen en kritisch na te denken hoe je zaken aanpakt. Waar heb je invloed op en waar heb je geen invloed op? Het brengt rust met zich mee en het daagt je uit om uit je comfortzone te stappen. Ik heb er enorm veel aan gehad en blijf mezelf uitdagen!"

Linda
Één van de beste trainers

" Deze training geeft inzichten, energie en handvatten om verder te gaan en te groeien als persoon. 

 

Marianne is een geweldige open vrouw, luistert goed en zorgt voor een goede vertrouwde sfeer in de groep. Één van de beste trainers die ik meegemaakt heb."

Iris * Rayonmanager