Hoofdinhoud

Wat brengt deze onzekere periode mij?

Blog
Wat brengt deze onzekere periode mij?

Allemaal zitten we in een turbulente en onzekere periode. Het virus zorgt voor een overbelasting van het zorgsysteem, in supermarkten en heel Nederland is massaal aan het tuinieren en klussen gegaan. We moeten zo veel mogelijk binnen blijven, sociaal contact vermijden en de kinderen zijn weer thuis. Er moet gepuzzeld worden qua werk om de kinderen te kunnen opvangen en sommige mensen zitten thuis zonder werk.

Allemaal zitten we in een turbulente en onzekere periode. Het virus zorgt voor een overbelasting van het zorgsysteem, in supermarkten en heel Nederland is massaal aan het tuinieren en klussen gegaan. We moeten zo veel mogelijk binnen blijven, sociaal contact vermijden en de kinderen zijn weer thuis. Er moet gepuzzeld worden qua werk om de kinderen te kunnen opvangen en sommige mensen zitten thuis zonder werk.

 

Dit laatste is ook bij mij het geval. Mijn opdrachten in groepen en teams worden, geheel begrijpelijk, voorlopig afgezegd en soms betekent dit ook dat deze tot de zomer niet door zullen gaan. Daarnaast is mijn dochter uiteraard thuis, omdat de opvang dicht is. Dit betekent dat ik op dit moment fulltime voor haar zorg. Hier keek ik eerlijk gezegd best wel een beetje tegenop. Werk is voor mij een uitlaadklep, een energiegever en brengt mijn leven in balans. Ik zie mooie acties ontstaan o.a. voor de steun van ouderen, de zorg en de getroffen ondernemers. Helaas zijn mogelijkheden beperkt, omdat mijn dochter van drie heel de week thuis is en merk ik dus dat mijn balans tussen werk en privé even zoek is.   

 

Toch brengt deze periode mij heel erg veel en dat is iets wat ik graag met jullie wil delen. Ik merk dat ik in deze periode een veel rustigere moeder ben voor mijn dochter. Er is geen haast, niks moet en er kan veel. Ik hoef namelijk niet op tijd ergens te zijn, de was hoeft bijvoorbeeld niet perse vandaag gedaan te worden en ik heb dus alle tijd om voor haar klaar te staan en van haar te genieten. Wat dit brengt is een erg aangename energie thuis! Ik merk dat ik meer op de kleine dingen let, meer mijn focus in het nu heb en minder haast heb dan voorheen.

 

Veel van wat er op dit moment in de wereld gebeurt ligt buiten onze controle. Er is een pandemie die effect heeft op mijn werk, zelfs op de gehele wereldeconomie, maar het allerbelangrijkste: de gezondheid van mensen. Veel mensen zullen getroffen worden en ik hoop dan ook dat we hier als mens samen sterker uit gaan komen. Heel mooi om te zien dat we met z’n allen ook focussen op datgene waar we wél controle over hebben. Er wordt massaal gereageerd op oproepen voor mondkappen, oud-verpleegkundigen zetten zich weer in de zorg, er worden geweldig mooie acties bedacht voor lokale ondernemers en mensen worden creatief in het toch kunnen leveren van hun producten binnen de kaders die er nu zijn. Er is meer een gevoel van samen en we zorgen goed voor elkaar! We letten extra op de ouderen en kwetsbaren. Klaar staan voor elkaar! Laten we dat gevoel ook na deze crisis vast blijven houden! Want dit is het positieve dat we samen uit deze crisis kunnen halen.

 

Zodra ik meer vrijheid in handelen heb en de opvang weer open is, wil ik mijn expertise inzetten om mensen te helpen met (mentale) hulpvragen. Merk je dat deze periode voor je zwaar is (de onzekerheid, de drukte op het werk, door financiële problemen of blijven presteren in deze topsportsituatie ) en wil je hier over sparren? Let me know!

 

 

Pure, fijne persoonlijkheid

Marianne is een pure, fijne persoonlijkheid waar je goed met je verhaal terecht kan. What you see is what you get, lekker vlot en down to earth. Ze dringt middels haar vragen en werkvormen goed tot je door als mens, als partner, als kind, als professional in je vak. Heb een zeer waardevolle training bij haar mogen volgen! Dank daarvoor Marianne!  

Christiane Bok * HR Expert * CSU
In het juiste perspectief

Op het moment dat het op mijn werk niet helemaal goed met me ging ben ik voor coaching naar Marianne gegaan. Soms heb je het even nodig dat iemand je helpt de dingen in het juiste perspectief te zien. Marianne is daarvoor de juiste persoon. Ze heeft een nuchtere, maar heldere kijk op mensen en doorziet snel wat het probleem is. Ook heeft ze de gave om je 100% te laten zijn wie je bent en je toch wat dingen aan te laten passen waardoor situaties makkelijker worden op je werk (en privé). 

 

Ik was bij Marianne aan het juiste adres. Ze laat je je eigen valkuilen inzien en aanpakken. Je krijgt eenvoudige oefeningen die je hierbij écht helpen. Je hoeft jezelf niet te veranderen, maar je leert jezelf beter kennen waardoor je anders naar dingen gaat kijken. Hierdoor wordt het makkelijker om met je valkuilen om te gaan. Een van de vele, maar voor mij een belangrijke les was 'nee leren zeggen'. En daar heb ik tot op de dag van vandaag profijt van!

Barbara * marketing en communicatie
Mentale stap

Een citaat van mijn trainer over mij: “Ik heb nog nooit iemand zo’n grote mentale stap zien maken”. Dankzij Marianne dus. 

Steven Nonnekes * Zwemmer
Slagvaardig in een veilige sfeer

Via mijn werk heb ik de training Persoonlijke Effectiviteit gevolgd bij Marianne.

Veel onderwerpen die effectief werken in de weg kunnen zitten, zijn voorbij gekomen en we hebben allemaal bruikbare tools meegekregen om hier mee om te gaan. Buiten dat dit de productiviteit op je werk ten goede komt, heb je er ook in je privéleven veel aan. Nee leren zeggen bijvoorbeeld, of niet-helpende automatische gedachten in de kiem smoren.

 

Wat Marianne zo goed maakt?

Allereerst zijn haar trainingen interactief en actief. Ze vertelt je niet hoe je moet doen of denken, maar laat je dat via oefeningen en gesprekken met groepsgenoten zelf uitvinden. 

Bovendien is Marianne als persoon erg open en eerlijk. Ook durft ze zich kwetsbaar op te stellen. Regelmatig vertelde ze over haar eigen levenslessen, uitdagingen en onzekerheden. Dit creëert niet alleen een open en veilige sfeer, het is op zichzelf ook leerzaam. Daarbij ondersteunt ze de boodschap dat niets of niemand perfect is en dat dat mag. Het maakt alles wat ze doet en zegt geloofwaardiger en daarmee waardevoller.

Fleur * Tenderspecialist content * CSU
Gegroeid in mijn functie!

"Bij Marianne een training gevolgd.Een inspirerende en leerzame training waarin Marianne op een goeie en fijne manier inzicht geeft wat je persoonlijke kwaliteiten zijn en waar je nog kunt groeien.
Na deze training ben ik gegroeid in mijn functie. Dit komt mede doordat ik nog vaak oefeningen die we gedaan hebben herhaal voor mezelf, bij beslissingen die ik maak in werk en privé! Kortom door deze training van Marianne heb ik echt stappen kunnen maken!“

Annette * Kwaliteitscontroleur